empty

Van Gogh’s na expositie in Napels weer naar huis 10-feb-2017

unnamed-13-1-233x300.jpg De twee gestolen schilderijen van Vincent van Gogh die in september vorig jaar werden teruggevonden in de buurt van Napels zullen vanaf 21 maart weer terug zijn op hun oude honk in het Van Gogh Museum in Amsterdam. (Bron:museumactueel.nl)

Vanaf 7 februari worden de kunstwerken als gebaar van dank naar de Italiaanse politie tijdelijk geëxposeerd in het Museum di Capodimonte in Napels. De expositie in Napels zal slechts een paar dagen duren, op 26 februari zullen de schilderijen terug naar Nederland worden gebracht. Het is nog niet bekend waar ze in het Van Gogh Museum komen te hangen. De werken zullen eerst een poosje voor het publiek toegankelijk zijn voordat ze worden gerestaureerd, met name het zeegezicht heeft beschadigingen opgelopen.

De schilderijen, Zeegezicht bij Scheveningen (1882) en Het uitgaan van de Hervormde Kerk te Nuenen (1884-85) werden in 2002 uit het Amsterdamse museum gestolen en werden in 2016 in een buitenhuis ten zuiden van Napels gevonden. Het was een bijvangst van een grootschalig politie-onderzoek naar de Napolitaanse maffia de Camorra.

Terug naar overzicht