empty

Twee aanhoudingen in 13 jaar oude Posbankmoord 22-feb-2017

De politie heeft in de zaak van de Posbankmoord twee verdachten opgepakt. Een verdachte meldde zich zelf op het bureau. Een tweede aanhouding volgde later op woensdag. Beiden worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van Alex Wiegmink in 2003. Dat maakte de politie woensdagavond bekend.

Alex Wiegmink, een 44-jarige huisschilder uit Drempt, kwam in januari 2003 niet meer thuis van een rondje hardlopen op de Posbank in het Gelderse Rheden. 's Avonds vond de politie zijn verbrande lichaam in zijn uitgebrande auto in het Brabantse Erp.

Een 55-jarige verdachte uit Boekel meldde zich woensdag op het politiebureau in Uden en bekende zijn betrokkenheid. 'Hierna kwam het onderzoek in een stroomversnelling', zei onderzoeksleider van de politie Aart Garssen woensdagavond. Vervolgens werd nog een 43-jarige man aangehouden in zijn woonplaats Veghel.

Garssen zei dat de vondst van DNA-materiaal op een muts die is gevonden op de plek van de uitgebrande auto van het slachtoffer mede te maken heeft met een van de verdachten. De familie van Wiegmink, die over de aanhoudingen is ingelicht, reageerde opgelucht. Het verdachte duo wordt vermoedelijk vrijdag voorgeleid.

Meer dan de verdenking 'betrokkenheid bij het delict' wilde de politie woensdagavond nog niet kwijt. Het onderzoeksteam was de mannen al wel op het spoor. 'Had hij zich niet gemeld, dan was hij de komende dagen door ons opgehaald', aldus Garssen over de 55-jarige verdachte.

25 tips
Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan deze cold case. Er kwamen woensdag 25 tips binnen. Justitie heeft een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Of dat tipgeld in deze zaak uitgeloofd gaat worden, kon een woordvoerder van het Openbaar Ministerie nog niet zeggen.

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die zich al jaren bezighoudt met de moordzaak, sprak van een doorbraak. Hij werkte samen met het coldcaseteam dat onlangs de zaak weer oppakte. 'Dit is het slot van een lang onderzoek.'

Bron: De Volkskrant.

Terug naar overzicht