empty

Pre-employment screening

Vorige
Een pre-employment screening is een noodzakelijke procedure om er zeker van te zijn dat de sollicitant is wie hij zegt te zijn en geschikt is voor de baan waar hij of zij op solliciteert.
Een achtergrond onderzoek wordt vaak geassocieerd met een crimineel achtergrond onderzoek, maar er zijn veel meer zaken die heel interessant kunnen zijn voor een werkgever. Heeft de sollicitant inderdaad de opleiding gedaan en de diploma's behaald die op zijn CV staan?

Heeft de sollicitant wel de werkervaring die hij of zij benoemd? Hebben we reden om te twijfelen aan zijn of haar integriteit? Vindt justitie ook dat de kandidaat geschikt is voor deze functie? (VOG).   

Uit cijfers van het centraal bureau voor de statistiek (CBS) blijkt dat meer dan 60% van de kandidaten, onwaarheden vermelden op hun CV. Er wordt meestal gelogen over diploma's en werkervaring. 

Werkgevers lopen hierdoor dikwijls tegen zeer hoge extra kosten op. Vooral bij hoger opgeleid personeel met meer verantwoordelijkheden, die vaak omgaan met bedrijfsgevoelige informatie, is het niet uitvoeren van een uitvoerige screening, zeer risicovol. 
 
Pre-employment.jpg